Sjaak Polak nieuwe trainer Quick Boys? 'Ik ben geen callcenter! Heb met SJC laten zien wat ik kan'

DEN HAAG - Sjaak Polak is in zijn eerste jaar als coach van het Noordwijkse SJC direct kampioen van de hoofdklasse geworden. Een prestatie van formaat voor de geboren Hagenaar, die na het laatste fluitsignaal zijn emoties moeilijk de baas bleef. 'Als je ziet wat ik heb meegemaakt, ik kom van heel ver en heel diep.' Het is het voetballeven van de 42-jarige Polak in een notendop: vechten om uit een dal te komen en altijd weer opboksen tegen vooroordelen en onderschatting.
We gaan terug naar zondag 13 mei. SJC staat in blessuretijd met 2-1 voor tegen concurrent Achilles 1894. 'Ik kijk achter me', zegt Polak over het moment kort voor het laatste fluitsignaal. 'Ik zie opa’s en oma’s van spelers zitten. Mensen die zoiets waarschijnlijk voor het laatst mee gaan maken. Toen kwam het besef bij mij hard binnen, want ik heb mijn eigen moeder op jonge leeftijd verloren. Als je dan op Moederdag zo’n prijs binnensleept. Dat is geweldig.'
SJC en Polak gaan in de zomer van 2017 samen een avontuur aan waar de nodige vraagtekens bij geplaatst worden. 'Door de buitenwacht werd ons geen stuiver gegeven', vertelt de ex-prof. 'Ik was een onervaren jonge trainer werd er gefluisterd. Die mensen die dat zeiden, hadden hun huiswerk niet goed gedaan', vervolgt Polak, die eerder Quick Boys 2, GDA en Hoekpolder trainde.