Leidse Carolijn Brouwer wint met Dongfeng de Volvo Ocean Race

Carolijn Brouwer viert met haar zoontje de eindoverwinning in de Volvo Ocean Race
Carolijn Brouwer viert met haar zoontje de eindoverwinning in de Volvo Ocean Race © ANP
DEN HAAG - De Leidse Carolijn Brouwer heeft als eerste vrouw ooit de Volvo Ocean Race gewonnen. Ze won zowel de etappe naar Scheveningen als het algemeen klassement van de zeilrace om de wereld. Lang leek het Nederlandse Team Brunel te winnen, maar Dongfeng kwam het laatste uur aan de leiding en gaf de voorsprong niet meer uit handen.
Het eindresultaat is zuur voor schipper Bouwe Bekking. De leider van Brunel voer voor de achtste keer de Volvo Ocean Race, maar wist hem nog nooit te winnen. Hij is nu wel alleen recordhouder met meeste aantal deelnames.
Zijn boot eindigde de etappe als vierde. In het algemeen klassement haalde Brunel het brons. Het Spaanse Mapfre werd tweede in de eindrangschikking.

Problemen met teamgenoten

De andere Nederlandse boot AkzoNobel eindigde de elfde etappe van de zeilrace als tweede. In het algemeen klassement zijn ze terug te vinden op de vierde plaats. Schipper Simeon Tienpont had tijdens de eerste etappe nog problemen met zijn teamgenoten. Toch hebben ze samen de zeilrace om de wereld volbracht.

Uitslag etappe elf:

Einduitslag Volvo Ocean Race

Omroep West doet uitgebreid verslag van het evenement. Zo mis je helemaal niets via onder andere ons liveblog.

LEES OOK:

In de Omroep West-serie Volvo Ocean Race, de finish in Scheveningen, blikken we vooruit op de aankomst van de grootste zeilrace ter wereld in de Scheveningse haven. Bekijk hieronder aflevering 3, klik hier voor de eerste en tweede aflevering.