Monsterse Yvette Broch stopt met handballen

Yvette Broch
Yvette Broch © Orange Pictures
MONSTER - Yvette Broch uit Monster stopt met handballen. Haar contract bij de Hongaarse topclub Györi ETO heeft ze laten ontbinden. Daarnaast komt de 118-voudig international ook niet meer voor Oranje uit. De international kan naar eigen zeggen zich niet meer fysiek en mentaal opladen.
'Afgelopen seizoen heb ik veel van mijn lichaam gevraagd', verklaart de 27-jarige Broch haar vroege afscheid. 'Het was het beste jaar uit mijn carrière. We hebben alle prijzen gewonnen met de club. De manier waarop we dat hebben gedaan ben ik erg trots op, maar het is heel erg zwaar geweest. Op dit moment heeft mijn lichaam rust nodig. Mijn gezondheid gaat boven alles.'
Drie jaar speelde Broch voor Györi ETO waarmee ze landskampioen werd en tweemaal de Champions League won. De handbalster vierde de afgelopen jaren ook successen met de Nederlandse ploeg, die op de laatste twee WK's als tweede en derde eindigde. Op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 werd ze vierde met het Nederlands elftal. Broch heeft in 2008 ook meegedaan aan Holland's Next Top Model. Ze bereikte de finale die ze verloor.