Olympisch kampioene Marit Bouwmeester mag titel definitief verdedigen

Marit Bouwmeester
Marit Bouwmeester © Sander van der Borch
DEN HAAG - Marit Bouwmeester kan in Tokyo (Japan) haar olympische titel verdedigen. De zeilster uit Voorburg heeft zich bij de wereldbekerwedstrijden in het Japanse Enoshima gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in 2020.
Bouwmeester gaat komende zondag in de Laser Radial-klasse de afsluitende medalrace in als koploper. Ze is al zeker van goud of zilver. Omdat een plaats in de top-4 voldoende is om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen, weet Bouwmeester zich verzekerd van een olympisch ticket. Over twee jaar wordt tijdens de Olympische Spelen op hetzelfde water gezeild als deze week tijdens de wereldbekerwedstrijden.
'Ik ben hierheen gekomen met twee doelstellingen: Tokyo zo goed mogelijk leren kennen voor de Olympische Spelen, terwijl deze week ook meetelde voor de kwalificatie. Ik sla twee vliegen in één klap en ben dus heel tevreden', laat Bouwmeester, die afgelopen zomer op de WK nog tweede werd, weten vanuit Japan. 'Ik heb nu alle vrijheid om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden en de kans zo groot mogelijk te maken om in 2020 weer goud te winnen.'

Lilian de Geus

Het worden voor Bouwmeester haar derde Olympische Spelen. In 2012 debuteerde ze met een tweede plaats. Vier jaar later veroverde Bouwmeester olympisch goud. De Voorburgse is na windsurfer Lilian de Geus uit Den Haag de tweede individuele Nederlandse sporter die zeker is van olympische deelname.