Brons voor Femke Heemskerk op WK zwemmen kortebaan: 'Ben hier heel blij mee'

Femke Heemskerk
Femke Heemskerk
ROELOFARENDSVEEN - Femke Heemskerk heeft tijdens het WK zwemmen kortebaan in het Chinese Hangzhou dinsdagmiddag brons veroverd op de 200 meter vrije slag.
De 31-jarige zwemster uit Roelofarendsveen moest in de finale de Australische Ariarne Titmus en de Amerikaanse Mallory Comerford voor laten gaan.Titmus tikte aan na een minut en 51,38 seconden. Ze was bijna een seconde sneller dan Heemskerk, die finishte in een tijd van 1.52,36. Comerford zat daartussen met een tijd van 1.51,81.
Heemskerk was bij afwezigheid van Sarah Sjöström, Katie Ledecky en Katinka Hosszú een van de favorieten op deze afstand, na een paar goede optredens tijdens wereldbekertoernooien. Ze begon ook sterk en lag halverwege aan de leiding, maar toen kwam Comerford opzetten en in de laatste twee banen kwam Titmus langszij.

'Een heel sterk veld'

'Dit was een heel sterk veld, ik ben er echt heel blij mee', reageerde Heemskerk na haar race. 'Ik ging op dezelfde manier van start als in Tokio, waar ik won. Maar deze race was echt zwaarder dan een wereldbekerwedstrijd.'
Na een succesvol EK langebaan van afgelopen zomer, waar ze vier zilveren medailles veroverde, besloot Heemskerk haar zwemcarrière voort te zetten tot en met de Olympische Spelen van Tokio in 2020.