WK-droom van darter Jeffrey de Zwaan voorbij tegen titelverdediger

Jeffrey de Zwaan in zijn WK-duel met Rob Cross.
Jeffrey de Zwaan in zijn WK-duel met Rob Cross. © Orange Pictures
LEIDSCHENDAM - Darter Jeffrey de Zwaan is gestrand in de tweede ronde van het WK. De voormalige barman uit Leidschendam kon tegen de Engelse titelverdediger Rob Cross niet stunten en verloor met 1-3.
De Zwaan won nog wel de eerste set van de regerend wereldkampioen, die vorig jaar Michael van Gerwen verraste in de halve eindstrijd. Daarna kwam Cross steeds beter in zijn ritme en gooide hij de partij overtuigend uit.
De Zwaan plaatste zich eerder op de avond voor de tweede ronde met een eenvoudige zege op Nitin Kumar uit India (3-0). Ook Jan Dekker overleefde de eerste ronde. 'Doubledekker' hield het hoofd koel tegen Lisa Ashton (3-1), één van de twee vrouwen die aan de mondiale eindstrijd in Londen mochten deelnemen.

Vier keer wereldkampioen

De 48-jarige Britse werd al vier keer wereldkampioene bij de BDO-bond. Ze won de eerste set met een gemiddelde van 107 punten over drie pijlen maar kon dat hoge niveau niet vasthouden. Dekker ergerde zich zichtbaar aan de steun van het publiek voor Ashton. Hij stelde ook bijtijds orde op zaken.