Jelle Sels net geen Nederlands Kampioen tennis, Diede de Groot beste rolstoeltennisster

Jelle Sels
Jelle Sels © Orange Pictures
ALPHEN AAN DEN RIJN - Jelle Sels heeft de finale van het Nederlands Kampioenschap tennis in Alphen aan den Rijn nipt verloren. De Alphense tennisser verloor in twee sets van Scott Griekspoor (6-4, 6-4). Rolstoeltennisster Diede de Groot, die in de Alphense tennishal Nieuwe Sloot traint, schreef het Nederlands kampioenschap op haar naam door Aniek van Koot in de finale in twee sets te verslaan (6-1, 6-2).
Sels schakelde in de halve finale Ryan Nijboer uit. Diezelfde Nijboer sloeg in de kwartfinale Robin Haase naar huis. Na de verloren finale ontvouwde Sels zijn plannen voor 2019. Zo zei hij: 'Het kwalificatietoernooi van de Australian Open komt te vroeg. Ik hoop op Roland Garros of Wimbledon.'
De Groot is de beste rolstoeltennister ter wereld, een overwinning van haar werd verwacht. Wel vond ze de uitslag van de finale een vertekend beeld opleveren. 'De uitslag klinkt groter dan het verschil daadwerkelijk was', zei ze.

Geen vrouwenfinale

'2018 was waanzinnig jaar', vervolgde ze. De Groot won de Australian Open, Wimbledon en US Open. De finale van Roland Garros verloor ze.
De vrouwenfinale was een tegenvaller. Finaliste Bibianne Schoofs was ziek en kon niet spelen. Lesley Kerkhove werd daardoor automatisch Nederlands kampioen.