Groeten uit Belek: AZ zingt 'O, o, Den Haag' en Kuipers blijft langer in Belek

Groeten uit Belek | Foto Omroep West
Groeten uit Belek | Foto Omroep West
DEN HAAG - De vijfde, laatste en natste dag van Omroep West in de Turkse badplaats Belek stond in het teken van de terugreis naar Nederland. Daarnaast gebeurde er ook genoeg. Drie leuke, opvallende en/of opzienbarende zaken uit Turkije.

Materiaalman Rob Ravestein blij met shirt Eljero Elia

ADO Den Haag oefende vrijdagavond tegen de koploper van de Turkse competitie, Istanbul Basaksehir. De wedstrijd werd met 3-1 verloren. Materiaalman Rob Ravestein wist te scoren. Niet op het veld, maar buiten de lijnen. Hij kreeg het wedstrijdshirt van Elia voor zijn imposante verzameling voetbaltenues die in zijn washok hangen.
Bas Kuipers nog twee weken langer in Belek
De nieuwe club van Bas Kuipers is bekend. Hij verkast naar
FC Viitorul Constanta. Die club verblijft de komende twee weken op trainingskamp in, jawel, Belek! Dat betekent dat Kuipers dus nog wat dagen langer in Turkije blijft. Succes daar!
Blijft Nasser El Khayati bij ADO?
Vooralsnog is hij nog speler van ADO Den Haag, maar in Turkije werd hij iedere dag weer aan een andere Turkse club gelinkt. Geen enkele club is op dit moment concreet. 'Ik ga pas nadenken over een vertrek als een club honderd procent concreet is', zei El Khayati in Belek.
Wat gaat Sheraldo Becker doen na dit seizoen?
Zijn contract loopt af en hij heeft het naar zijn zin, zo zei Becker in Belek. ADO Den Haag heeft al wat oriënterende gesprekken met de zaakwaarnemer van Becker gevoerd. Tot een concreet voorstel is het nog niet gekomen.
Wie vervangt de geschorste Tom Beugelsdijk tegen VVV?
De keuze van Groenendijk gaat tussen Nick Kuipers en Shaquille Pinas. Beiden maakten minuten in de oefenwedstrijden, waarin Pinas een betere indruk achterliet.
Wie start en in de spits tegen VVV?
Dat zal Erik Falkenburg zijn. Daar was Groenendijk in Belek al snel duidelijk in.
Welke spelers mogen deze periode nog meer weg?
Bas Kuipers is inmiddels vertrokken en wanneer er een club komt voor Donny Gorter dan wil ADO meewerken aan een transfer. Verder wil ADO de selectie intact houden.
Haalt ADO een vervanger indien El Khayati vertrekt?
ADO-trainer Groenendijk liet in Belek weten dat een mogelijk vertrek van El Khayati intern wordt opgevangen. John Goossens, Falkenburg en Immers kunnen op de 'nummer 10-positie' spelen. Technisch manager Van As liet weten dat ADO wel kijkt naar een vervanger, maar zeker geen paniekaankopen zal doen.
Gaat ADO zelf nog de transfermarkt op?
Voorlopig niet. ADO houdt haar ogen wel open en heeft de middelen om een 'buitenkansje' vast te leggen.