Tomas Berdych klopt Robin Haase op Australian Open

Robin Haase.
Robin Haase. © Orange Pictures
DEN HAAG - Robin Haase heeft zijn partij in de tweede ronde van de Australian Open in de nacht van dinsdag op woensdag kansloos verloren. De Tsjech Tomas Berdych maakte in 79 minuten met 6-1 6-3 6-3 een einde aan het toernooi van de beste tennisser van Nederland.
Haase verloor de eerste set in slechts 19 minuten. Hij wist de voormalig nummer vier van de wereld in de tweede en derde set wat beter partij te bieden, maar het werd geen moment spannend op baan 8. Na ruim vijf kwartier maakte Berdych, die de Hagenaar met zijn dominante forehand de hele wedstrijd onder druk zette, het af met zijn zevende ace. Haase kreeg de hele partij geen enkel breakpoint. Van de vijf voorgaande duels met Berdych had Haase er nog twee gewonnen: in 2007 in Canada en in 2017 in Dubai.
Alleen in 2011 kwam Haase voorbij de tweede ronde in Melbourne. Hij verloor toen in de derde ronde van de Amerikaan Andy Roddick. De afgelopen zeven edities strandde hij in de openingsronde.

Dubbelspel

Ook in het mannendubbelspel zit het toernooi er voor Haase op. Met landgenoot Matwé Middelkoop ging hij woensdagochtend in de eerste ronde onderuit tegen de Amerikanen Ryan Harrison en Sam Querrey. Het werd 7-5, 4-6 en 6-3. In de beslissende set leverde Haase bij een 1-0-achterstand met een dubbele fout zijn service in en die break werd niet meer ongedaan gemaakt.
In aanloop naar de Australian Open hadden Haase en Middelkoop nog succes op het ATP-toernooi van Doha. Daar bereikten ze de finale. Haase en Middelkoop waren in Melbourne als zestiende geplaatst.

Bertens

In het vrouwenenkelspel vloog Kiki Bertens in de nacht van dinsdag op woensdag uit het toernooi. De Wateringse nummer 9 van de wereld moest in een spannende driesetter buigen voor de Russin Anastasija Pavljoetsjenkova. Het werd 3-6, 6-3 en 6-3 voor de mondiale nummer 44.