Arend Regeer vertrekt als hoofdtrainer van de ADO-voetbalsters

ADO Den Haag Vrouwen
ADO Den Haag Vrouwen © OrangePictures
DEN HAAG - Arend Regeer vertrekt aan het eind van dit voetbalseizoen als hoofdtrainer van de ADO Den Haag vrouwen. Dit hebben beide partijen gezamenlijk besloten, zo staat in een verklaring van de voetbalclub. Waarom hij vertrekt, is niet bekendgemaakt.
Regeer begon zijn carrière bij de ADO-vrouwen op 1 juli 2015, als trainer van het beloftenteam. Zijn eerste seizoen sloot hij succesvol af: hij promoveerde met de ploeg van de hoofdklasse naar de topklasse.
Nadat Marcel Valk aan het eind van het seizoen 2015-2016 vertrok, werd Regeer hoofdtrainer van het eerste vrouwenteam van ADO. Met dat team wist hij in drie seizoenen twee keer de kampioenspoule te bereiken.

Niet makkelijk om ADO-vrouwen te verlaten

Regeer zegt dat het niet makkelijk is om na vier mooie jaren de vrouwen van ADO te verlaten. 'Ik ben de club dankbaar voor de kansen en mogelijkheden die ik al die tijd gekregen heb.' Andersom heeft de club lovende woorden over voor de trainer: 'Hij heeft zijn teams altijd aantrekkelijk, typisch ADO-voetbal laten spelen. Met veel strijd, passie en Haagse bluf was ADO voor iedere tegenstander een moeilijk te bestrijden ploeg', laat voorzitter Kees Punt weten.
De ADO-vrouwen staan op dit moment met twaalf punten minder dan koploper PSV vierde in de competitie. Op 1 februari (thuis tegen Heerenveen) en 8 februari (uit tegen PEC Zwolle) spelen ze de laatste twee reguliere competitiewedstrijden van dit voetbalseizoen. Daarna volgen de play-offs.