Rijnsburgse Boys en VVSB sluiten deal over ongelukkige aanvaller Tervoert

NOORDWIJKERHOUT - Rijnsburgse Boys-speler Frank Tervoert stapt per direct over naar VVSB. De overgang van de aanvaller naar hekkensluiter VVSB is opmerkelijk, want vorige week wilde Rijnsburg hem nog aan zijn contract houden nadat hij zijn ongenoegen uitte over zijn reserverol.
Een week geleden zei trainer van 'de Uien' Wilfred van Leeuwen: 'Rijnsburg is geen doorvoerhuis van ontevreden spelers.' Toch is die rol sindsdien veranderd.
'Er is een club gekomen die het contract van Tervoert heeft afgekocht’, zegt Van Leeuwen. ‘Hij gaat per direct naar een andere club. We konden twee kanten opgaan. Hem aan zijn contract houden en in het tweede elftal zetten en rondjes laten lopen of een standpunt innemen wanneer iemand weg mag, doordat zijn contract wordt afgekocht. Dat hebben we gedaan. Dus dit is een originele transfer.’

Conclusies trekken

Tervoert wilde na de eerste speelronde van 2019 zijn contract inleveren en graag de overstap maken naar Noordwijkerhout. 'Ik ben bij Katwijk weggegaan omdat ik wekelijks wilde spelen', zei hij. 'Volgens mij doe ik waarvoor ik gehaald ben, maar toch krijg ik teleurstelling op teleurstelling te verwerken. Misschien moet ik mijn conclusies trekken.' Rijnsburg-voorzitter Ad Hendriksen wilde niet meewerken aan een overgang en stuurde de 28-jarige aanvaller voor onbepaalde tijd naar het tweede elftal.
Kort voor het sluiten van de transfermarkt gaat Rijnsburg toch overstag. Hekkensluiter VVSB heeft het contract van de clubtopscorer van Rijnsburg afgekocht waardoor Tervoert alsnog de overstap naar Noordwijkerhout kan maken. In de winterstop maakte middenvelder Wesley Goeman al de overstap van Rijnsburg naar Noordwijkerhout.

Thomas Bakker

Van Leeuwen meldt ook dat Thomas Bakker aansluit bij Rijnsburgse Boys. De verdediger hield zijn conditie afgelopen weken op peil bij HHC Hardenberg.