Yuning Zhang vertrekt per direct bij ADO Den Haag

Yuning Zhang
Yuning Zhang © Soccrates Images
DEN HAAG - De samenwerking tussen ADO Den Haag en aanvaller Yuning Zhang blijft beperkt tot een half jaar. De spits, die wordt gehuurd van West Bromwich Albion, is momenteel al in China. De transfermarkt is in China nog open en Beijing Gouan neemt Zhang op huurbasis over.
Zhang kwam in Den Haag zes wedstrijden in actie. Zijn laatste duel was eind januari in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (1-1). De 22-jarige Chinese aanvaller raakte afgelopen zomer, kort na zijn aankomst in Nederland, geblesseerd tijdens een wedstrijd met China onder de 23 jaar. Daardoor debuteerde hij pas eind november 2018 in het Haagse shirt tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (2-3 winst).

Geen eerste spits

Bij ADO Den Haag kon Zhang zich nooit opwerken tot eerste spits. Hij verloor de concurrentiestrijd van zowel Erik Falkenburg als later van Tomas Necid. Voor zijn overgang naar Den Haag stond Zhang onder contract bij Vitesse, Werder Bremen en het Chinese Hangzhou Greentown. In 2017 kocht het Engelse West Bromwich Albion Zhang voor bijna acht miljoen euro van Vitesse.