Eigen goal ADO Den Haag zorgt voor duur puntverlies in Groningen

Lex Immers loopt naar de middenlijn na zijn eigen doelpunt
Lex Immers loopt naar de middenlijn na zijn eigen doelpunt © Soccrates Images
DEN HAAG - Door een eigen goal van Lex Immers heeft ADO Den Haag met 1-0 verloren van FC Groningen. De middenvelder werd de schlemiel van de wedstrijd nadat hij met zijn arm de bal achter doelman Robert Zwinkels werkte. Door het verlies is het verschil met de nacompetitieplaatsen nog maar drie punten.
Het was lang wachten voor er iets te beleven viel in het stadion. De eerste fase van de wedstrijd waren beide ploegen vooral aan het aftasten. Een schot van Kaj Sierhuis namens FC Groningen en een pegel van Dion Malone voor ADO waren de enige wapenfeiten.
Uit een corner kwam Groningen op voorsprong. Lex Immers kreeg na een hoekschop de bal op zijn arm. Daardoor veranderde de bal van richting waarna het speeltuig achter doelman Robert Zwinkels belandde.

Opstootje

De laatste vijf minuten van de eerste helft stonden bol van de opstootjes. Aanleiding daarvoor was natrappen van Nasser El Khayati en het agressieve reageren van Groningen-verdediger Deyavaiso Zeefuik daarop. Drie minuten lang werd er een vrijworstelpartij opgevoerd op het veld. Uiteindelijk werd het opstootje afgedaan met gele kaarten voor Zeefuik en El Khayati.
De tweede helft was net als de eerste helft lange tijd saai. Halverwege waren pas de eerste kansen te noteren. Die waren voor de thuisploeg. ADO-doelman Zwinkels redde bekwaam op twee schoten en hield ADO zo in de wedstrijd.

Slippertje Zwinkels

In de zeventigste minuut kwam Zwinkels goed weg. Hij liet een makkelijke bal door zijn handen glippen en kon met een reflex maar net voorkomen dat de bal over de doellijn ging.
ADO zelf kon geen vuist maken. De ploeg van Fons Groenendijk creëerde amper kansen en was slordig in de passing. De wissels van ADO (Erik Falkenburg, Melvyn Lorenzen en Thijmen Goppel) brachten weinig extra elan en de Haagse selectie mag een goed verdedigende Wilfried Kanon bedanken dat het bij één tegendoelpunt bleef.