Kiki Bertens maakt indruk en bereikt derde ronde Charleston

De forehand van Kiki Bertens I
De forehand van Kiki Bertens I © ANP
WATERINGEN - Kiki Bertens is uitstekend begonnen aan het WTA-toernooi in Charleston. De tennisster uit Wateringen - die in de eerste ronde was vrijgeloot - klopte woensdagochtend de Italiaanse Martina Trevisan met 6-2 en 6-1.
Trevisan staat 153 plaatsen lager op de wereldranglijst dan Bertens, die begin deze week haar hoogste ranking ooit bereikte. Dat verschil was goed te zien op de gravelbaan in South Carolina.
De als tweede Bertens was vanaf het begin oppermachtig. Nadat Trevisan in de vierde game een break achterstand repareerde, won Bertens vier games op rij en daarmee de set.

'Iedereen had last van de kou'

In de tweede set was het krachtsverschil nog groter. Bertens liep razendsnel uit naar 4-0, voordat de Italiaanse nog een game op het bord wist te zetten. Vervolgens stoomde de Wateringse onbedreigd door naar de zege.
'De eerste partij op gravel is altijd lastig', vertelde Bertens na afloop. 'In het begin was ik op zoek naar het juiste ritme. Het was heel moeilijk vandaag. Iedereen had last van de kou en de bal stuitte ook niet zo hoog op." Maar na de 2-2 had ze haar draai gevonden. 'Daarna speelde ik agressiever. Al met al ben ik tevreden met mijn spel.'

Sakkari of Petkovic

In de achtste finale neemt Bertens het op tegen de winnares van de partij tussen de Griekse Maria Sakkari en Andrea Petkovic uit Duitsland. Bertens wist het toernooi in Charleston vorig jaar te winnen en heeft dus veel punten te verdedigen op het Amerikaanse gravel.