Kiki Bertens onttroond als titelverdediger in Charleston

Kiki Bertens in Miami.
Kiki Bertens in Miami. © ANP
WATERINGEN - Als titelverdediger is tennisster Kiki Bertens uitgeschakeld in de derde ronde van het graveltoernooi in Charleston. De 27-jarige Wateringse bleek in twee sets niet opgewassen tegen haar Griekse opponente Maria Sakkari: 7-6 (8), 6-3. Daardoor levert ze veel punten in voor de wereldranglijst, waarop ze zesde staat.
Haar nederlaag tegen Sakkari - de nummer 50 van de wereld - was onnodig. Bertens, tweede op de plaatslingslijst, verloor weliswaar haar eerste servicebeurt maar had snel een 4-1 voorsprong. Het was niet voldoende voor setwinst. Ook een 5-1 voorsprong in de tiebreak gaf de Wateringse uit handen.
Bertens kreeg nog wel vier setpoints, maar zag de als vijftiende geplaatste Sakkari haar eerste kans op setwinst meteen benutten. In de tweede set verloor Bertens meteen haar eerste twee servicebeurten, tussendoor brak ze één keer terug. Het kwam niet meer goed, Sakkari benutte haar eerste wedstrijdpunt bij 5-3.

'Altijd mooie gevechten'

Bertens en Sakkari kenden weinig geheimen voor elkaar. Het was al de zesde keer dat beide speelsters elkaar troffen. Het staat nu 3-3, terwijl Sakkari op gravel tegen de Nederlandse specialiste zelfs met 2-1 leidt. 'We kennen elkaars spel, ik geloof niet dat er een tennisster is tegen wie ik vaker heb gespeeld de afgelopen jaren', vertelde Sakkari. 'Het zijn altijd mooie gevechten.'