Veerkrachtig Rijnsburgse Boys knokt zich knap terug; einde aan reeks VVSB

REGIO - De resultaten van Rijnsburgse Boys zijn de laatste weken niet best, en zaterdag leek het tegen Scheveningen een dramatische middag te worden. Na een uur spelen stond Rijnsburg met 3-0 achter, maar 'de Uien' toonden veerkracht. In het laatste half uur kreeg het duel een bijzondere wending en werd het uiteindelijk nog 3-4.
Voor Scheveningen leek er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht. Die ploeg leidde door een eigen goal van Rijnsburg-speler Thomas Bakker, en treffers van Tim Peters en Jari de Jong vlak na rust met 3-0. De drie punten leken binnen voor Scheveningen, maar toch gingen die naar Rijnsburg.
Door de 3-1 van Joel Tillema kwam er weer wat geloof bij Rijnsburg, en dat geloof werd groter toen Furghill Zeldenrust - die sterk inviel - de marge terugbracht naar één. Uiteindelijk kroonde Jeffrey Jongeneelen zich tot matchwinner. Hij schoot en de gelijkmaker én de winnende voor Rijnsburg binnen, 3-4.

Wilfred van Leeuwen

In de rust, toen Rijnsburg dus nog met 3-0 achter stond, waren er supporters die vinden dat trainer Wilfred van Leeuwen, die na dit seizoen vertrekt, nu al weg moet. Hij reageerde daar na afloop op. 'Met die mensen heb ik niks te maken.'
Katwijk won op eigen veld met 2-0 van FC Lienden. In de blessuretijd van de eerste helft zette Mike van den Ban de oranjehemden op voorsprong. Die goal viel op een psychologisch goed moment. Wie anders dan Marciano Mengerink maakte een kwartier voor tijd de 2-0 en besliste daarmee het duel.

Einde reeks

Voor VVSB kwam er zaterdag een einde aan een reeks van vijf ongeslagen wedstrijden op rij. Tegen GVVV werd met 1-3 verloren. Voor de Noordwijkerhoutse ploeg is er niet heel veel aan de hand. Concurrenten FC Lienden, Jong Almere City en Barendrecht verloren namelijk ook.
Scoreverloop Scheveningen - Rijnsburgse Boys 3-4 (2-0): 1-0 Bakker (eigen doelpunt), 2-0 Peters, 3-0 De Jong (strafschop), 3-1 Tillema, 3-2 Zeldenrust, 3-3 Jongeneelen, 3-4 Jongeneelen
Scoreverloop Katwijk - FC Lienden 2-0 (1-0): 1-0 Van den Ban, 2-0 Mengerink
Scoreverloop VVSB - GVVV 1-3 (0-1): 0-1 Brouwer, 1-1 Tervoert, 1-2 Hulsbos, 1-3 Terschegget