KNVB verandert speelschema eredivisie voor Ajax

ADO-speler Tom Beugelsdijk ramt een bal weg
ADO-speler Tom Beugelsdijk ramt een bal weg © Soccrates Images
DEN HAAG - Voetbalbond KNVB verplaatst de voorlaatste speelronde van de eredivisie om Ajax wat meer tijd te geven rond de halve finale van de Champions League. ADO Den Haag speelt de laatste wedstrijd van het seizoen daardoor thuis tegen Willem II.
Speelronde 33 wordt verschoven naar woensdag 15 mei. Speelronde 34 blijft staan op zondag 12 mei, dan neemt ADO het in De Kuip op tegen Feyenoord. De uitwedstrijd van Ajax tegen De Graafschap wordt net als de andere duels in speelronde 33 afgewerkt op 15 mei en die ronde is dus het sluitstuk van het huidige eredivisieseizoen. De clubs moeten het plan nog wel bespreken met gemeenten en politie.
Mattijs Manders, directeur van ADO Den Haag, wacht nog met een reactie op het besluit. Hij wil eerst de praktische gevolgen ervan inventariseren.

Rustdagen

De bond benadrukt dat de wijzigingen niet zijn ingegeven om Ajax te bevoordelen. 'Het wordt gedaan om aan de afgesproken voorwaarde van minimaal twee volledige dagen rust tussen twee wedstrijden te kunnen voldoen. Dat geldt voor alle clubs en dat geldt voor alle competities waarin ze spelen; eredivisie, bekertoernooi en Europees voetbal', aldus Gudde.
De KNVB paste voorafgaand aan de kwartfinales van Ajax tegen Juventus het programma van de eredivisie ook al aan, 'in het belang van het Nederlandse voetbal'.