Stabiel ADO Den Haag wint eenvoudig van Excelsior

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft door een overwinning op Excelsior drie punten bijgeschreven bij het seizoenstotaal. Zonder zich bovenmatig in te spannen, won ADO donderdagavond met 3-1 van de Rotterdammers. Door het resultaat is ADO nu officieel veilig en speelt de groen-gele formatie ook volgend seizoen in de eredivisie. De Haagse doelpunten kwamen op naam van Nasser el Khayati, Danny Bakker en Sheraldo Becker.
Na een leuke eerste helft stond er een 2-1 stand op het scorebord. ADO kwam binnen drie minuten al op voorsprong toen El Khayati zijn vijftiende treffer van het seizoen maakte. De middenvelder tikte een goede voorzet van Becker knap binnen.
Zeven minuten later trok Excelsior de stand alweer gelijk. Slecht verdedigen van ADO leidde de gelijkmaker van Jeffry Fortes in. Daarna werden de Kralingers sterker en trokken ze het spel naar zich toe. ADO verdedigde knap en kwam niet echt in de problemen.

Kunst- en vliegwerk

Na een half uur nam John Goossens een corner voor ADO. Hij legde de hoekschop panklaar op het hoofd van Bakker. De middenvelder kopte de Haagse ploeg op voorsprong: 2-1. Het laatste kwartier kwam ADO tot de slotminuut niet meer in gevaar. In de laatste zestig seconden voor de rust, kreeg Excelsior drie opgelegde kansen. Met kunst- en vliegwerk behield ADO de voorsprong.
De tweede helft begon in mineur voor ADO. De goed spelende John Goossens moest vijf minuten na de thee er met een blessure vanaf en werd vervangen door Elson Hooi. De wedstrijd kabbelde vervolgens rustig voort zonder dat een van de teams echt gevaarlijk werd. ADO had wat plaagstootjes in petto voor de Rotterdammers, Excelsior zette er niets tegenover.

Boussakou

Twintig minuten voor tijd gooide Sheraldo Becker de wedstrijd definitief op slot. De aanvaller schoot vanaf de rand van de zestien op goal en zag de bal het doel invliegen via een Excelsior-verdediger. Daarna was de prik van de cola en lieten beide teams weinig meer zien. Wel debuteerde bij ADO Den Haag Yahya Boussakou nog. De jeugdspeler mocht drie minuten voor tijd invallen voor Becker.


Scoreverloop ADO Den Haag - Excelsior: 3-1 (3-1)
1-0 El Khayati
1-1 Fortes
2-1 Bakker
3-1 Becker
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels, Malone, Beugelsdijk, Kanon, Meijers, Bakker, Immers, Goossens (51' Hooi), Falkenburg (70' Necid), El Khayati, Becker (87' Boussakou)
Opstelling Excelsior: Damen, Fortes, Mattheij, Oude Kotte, Matthys, Schouten, Messaoud (81' Hadouir), Koolwijk, Edwards (73' Anderson), El Hamdaoui, Mahmudov (81' Eckert)
Gele kaarten: x
Rode kaarten: x
Scheidsrechter: Manschot