Bertens ten koste van Kerber naar halve finale in Stuttgart

Kiki Bertens
Kiki Bertens © Orange Pictures
WATERINGEN - Kiki Bertens heeft een fraaie zege geboekt in de kwartfinale van het tennistoernooi van Stuttgart. Op het Duitse gravel versloeg ze de thuisfavoriete en nummer vijf van de wereld Angelique Kerber. Na 1 uur en 17 minuten spelen stond er 6-3 6-4 op het scorebord.
Bertens en Kerber stonden twee keer eerder tegenover elkaar en wonnen beiden eenmaal. Deze keer was Bertens, nummer zeven op de wereldranglijst, duidelijk de betere. Ze speelde agressief, met zelfvertrouwen en haar service was weer een wapen.
In de eerste set had de 27-jarige Wateringse aan één breakpoint en één setpoint voldoende voor setwinst. Ook daarna bleef Bertens sterk spelen, ze brak de vijfde game en gaf bijna niets weg op eigen service. In totaal moest ze slechts 14 punten toestaan tegenover de 41 die ze zelf maakten. Met een ace maakte ze het af.

Veel aces

Bertens, die zich het meeste thuis voelt op gravel, noteerde vrijdag in totaal vijf aces. Een dag eerder sloeg ze er liefst twintig. 'Mijn service was misschien niet zo goed als donderdag maar ik haalde een hoog niveau. In de returngames was ik sterk en ik heb geen breakpoint tegen gehad dus speelde ik een erg goede wedstrijd', analyseerde Bertens haar partij.
In de halve eindstrijd treft ze de Tsjechische nummer drie van de wereld Petra Kvitova. De tennissters zijn na vier eerdere onderlinge partijen in balans (2-2). 'Het wordt een zware wedstrijd maar ik kijk er erg naar uit.'