Noussair Mazraoui legt met Ajax beslag op KNVB Beker

Noussair Mazraoui (l) en Klaas-Jan Huntelaar knuffelen Hakim Ziyech na de 0-2.
Noussair Mazraoui (l) en Klaas-Jan Huntelaar knuffelen Hakim Ziyech na de 0-2. © Soccrates Images
ALPHEN AAN DEN RIJN - Met de 21-jarige Noussair Mazraoui op het middenveld heeft Ajax zondag de KNVB Beker veroverd. In de Rotterdamse Kuip was Willem II niet opgewassen tegen de Amsterdammers: 0-4. Alphenaar Mazraoui mocht negentig minuten meedoen in het elftal van trainer Erik ten Hag.
Ajax legde binnen twee minuten een basis voor de negentiende nationale beker in haar bestaan. Daley Blind opende in de 38ste minuut het bal, op aangeven van Dusan Tadic. Nauwelijks een minuut later bekroonde Klaas-Jan Huntelaar een mooie aanval die door Mazraoui en Hakim Ziyech werd opgezet.
Huntelaar tekende in de 67ste minuut ook voor het derde doelpunt in een uitverkochte Kuip. Rasmus Kristensen liet Ajax nog verder uitlopen.

Rust geven voor Champions League

Ten Hag kon tijdens de bekerfinale enkele spelers rust geven voor de beslissende wedstrijd van woensdag tegen Tottenham Hotspur om een plaats in de finale van de Champions League. David Neres, Lasse Schöne en Joël Veltman verschenen zondagavond niet aan de aftrap. Ziyech, Tadic en Frenkie de Jong mochten eerder naar de kant.