Zegers en Berkhout op olympische koers voor Tokio 2020

Lobke Berkhout en Afrodite Zegers-Kyranakou.
Lobke Berkhout en Afrodite Zegers-Kyranakou. © Watersportverbond
DEN HAAG - Zeilsters Afrodite Zegers-Kyranakou uit Den Haag en Lobke Berkhout liggen bij de Open EK in de olympische 470-klasse op koers voor deelname aan Tokio 2020. Het duo staat in Sanremo na vier wedstrijddagen, waarvan één zonder races vanwege een gebrek aan wind, op de vierde plaats in het klassement.
Zegers en Berkhout kwamen zondag als negende en achtste binnen. Met 27 punten staan ze veertien punten achter op het leidende tweetal Hannah Mills/Eilidh McIntyre uit Groot-Brittannië.
Mandy Mulder uit Poeldijk en Anneloes van Veen uit Naaldwijk nemen na zes races de dertiende plaats in, met een totaal van 64 punten. Ze moeten maandag op de laatste dag van de vlootraces veel terrein goedmaken om de medalrace te halen, met de beste tien, en de achterstand op Zegers en Berkhout te verkleinen.

Selectiestrijd

De twee Nederlandse koppels zijn met elkaar verwikkeld in een olympische selectiestrijd. Het duo dat bij de EK als hoogste eindigt, mag in principe namens TeamNL in deze klasse naar de Olympische Spelen van Tokio 2020.