Debutant Noordwijk kampioen derde divisie na overwinning op Hoek

NOORDWIJK - Noordwijk is zaterdag als debutant kampioen van de derde divisie geworden door een 2-3 overwinning op het Zeeuwse Hoek. Vorig jaar pakte de ploeg van succescoach Kees Zethof al de titel in de hoofdklasse. Door het kampioenschap spelen de Noordwijkers volgend seizoen in de tweede divisie, het hoogste amateurniveau van Nederland.
Noordwijk ging voortvarend van start in Zeeuws-Vlaanderen. Via Sabir Achefay nam het binnen 25 minuten een 0-2 voorsprong. Vooral het tweede doelpunt was van grote schoonheid. Vlak na die 0-2 kwam Hoek terug door een strafschop. Met een 1-2 stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.
De tweede helft begonnen beide teams mak. Er waren weinig kansen te noteren in het eerste gedeelte. Dat veranderde in de 72ste minuut, toen Karim Bannani Hoek weer op gelijke hoogte bracht. Die 2-2 bleef niet lang staan. Emiel Wendt maakte twee minuten later de 2-3 voor de club uit de kustplaats. Die stand verdween niet meer van het scorebord, waardoor Noordwijk op eigen kracht kampioen werd.

Derby

Noordwijk stond vrijwel het hele seizoen bovenaan in de derde divisie. De eerste seizoenshelft behaalde de ploeg twaalf overwinningen en werd en vijf keer gelijkgespeeld. Verloren werd er niet. Titelkandidaat DVS '33 werd met 5-0 verslagen, tegen concurrenten Quick Boys en Hoek werd gelijkgespeeld.
De tweede seizoenshelft kwam er langzaam wat zand in de motor bij de Noordwijkers. Er werden wedstrijden verloren en concurrent Quick Boys sloop op de ranglijst dichterbij. De Katwijkers wonnen de derby op Nieuw Zuid en brachten zo het verschil terug tot twee punten.

Van Staveren

Vervolgens viel vorige week alles goed voor Noordwijk. Zelf won het dankzij een hattrick van Nick van Staveren met 4-3 van DOVO. Quick Boys verloor in eigen huis van VVOG. Door dat resultaat kon Noordwijk één speelronde voor het einde al het kampioenschap opeissen.
Noordwijk scoorde negentig keer en kreeg 41 doelpunten tegen. Vooral Tjeerd Westdijk en Nick van Staveren waren dit seizoen op dreef voor de kampioen. Westdijk tekende voor achttien doelpunten, Van Staveren scoorde zeventien keer.

Scoreverloop Hoek - Noordwijk: (1-2)