Kiki Bertens treft Pauline Parmentier op Roland Garros

Kiki Bertens
Kiki Bertens © Orange Pictures
WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van Roland Garros op tegen de Franse Pauline Parmentier. De 27-jarige Wateringse is in Parijs als vierde geplaatst en zit in de onderkant van het schema, net als de als tweede geplaatste Tsjechische Karolina Pliskova.
Bertens verloor vorig jaar in de derde ronde van Roland Garros van de Duitse Angelique Kerber. Haar beste prestatie op het Grand Slam-toernooi van Parijs was in 2016, toen ze de halve finale verloor van de Amerikaanse Serena Willliams.
Na haar toernooizege in Madrid eerder deze maand en het bereiken van de halve finale in Rome, is Bertens naar de vierde plaats op de wereldranglijst geklommen en wordt ze gezien als één van de favorieten voor de titel in Parijs.

Drie keer eerder

Op de WTA-tour speelde Bertens drie keer eerder tegen Parmentier, die 65ste staat op de wereldranglijst. Alle drie keren won de Française, waarvan twee keer in een kwalificatietoernooi. De enige wedstrijd in een hoofdtoernooi was in Miami in 2016. Toen won Parmentier in drie sets.
Wint Bertens haar eerste partij, dan treft ze in de tweede ronde de de winnares van de partij tussen de Slowaakse Viktoria Kuzmova en de Franse Alizé Cornet. In de derde ronde zou dan een duel kunnen plaatsvinden met de Britse Johanna Konta. Die versloeg haar afgelopen week in de halve finale in Rome in drie sets.

Haase tegenover Duitser

Robin Haase staat in de eerste ronde tegenover de Duitser Philipp Kohlschreiber. De 32-jarige Hagenaar speelde drie keer eerder tegen de Duitser. Hij wist één keer te winnen. Dat was in 2012 op het gravel van Kitzbühel.
Haase verloor vorig jaar in de eerste ronde van Roland Garros na een lange vijfsetter van de als achtste geplaatste Belg David Goffin. Hij leidde in die wedstrijd met 2-0 in sets. Haase kwam in Parijs nooit verder dan de tweede ronde.