'Barney' krijgt groots afscheidsfeest in Ziggo Dome

Raymond van Barneveld bij de Dutch Darts Masters in Zwolle.
Raymond van Barneveld bij de Dutch Darts Masters in Zwolle. © Orange Pictures
DEN HAAG - Het afscheid van Raymond van Barneveld als professioneel darter gaat niet ongemerkt voorbij. De 52-jarige Hagenaar is op zaterdag 8 februari 2020 het middelpunt van een groot feest in de Amsterdamse concerthal Ziggo Dome.
'Barney Dome - Farewell to the Legend' heet het evenement, dat hij in april al aankondigde als 'iets unieks'. Datum en locatie waren op dat moment nog niet bekend. De kaartverkoop begint aankomende zaterdag om 10.00 uur.
Volgens de organisatoren wordt het een avond vol darts, entertainment, muziek en spektakel. Vrienden van de vijfvoudig wereldkampioen komen hem uitzwaaien, onder wie dartlegende Phil Taylor en oud-voetballers Rafael van der Vaart en Robin van Persie.

'Ongelofelijke eer'

Van Barneveld verheugt zich op zijn afscheidsfeest. 'Het is een ongelofelijke eer om zo'n avond als afscheid aangeboden te krijgen', reageert de Hagenaar. 
'Ik kijk er naar uit om enkele mensen die ik tijdens mijn loopbaan heb leren kennen weer te zien en ik laat me verder verrassen. De competitie waarin ervaren darters samen met onervaren BN'ers tegen elkaar strijden, belooft een spektakel te worden.'

LEES OOK: Van Barneveld voorbijgestreefd door Wattimena voor Nederlands World Cup-team