Kiki Bertens verliest finale tennistoernooi Rosmalen ondanks vijf matchpoints

Kiki Bertens
Kiki Bertens © Orange Pictures
WATERINGEN - Kiki Bertens heeft de finale van het tennistoernooi van Rosmalen verloren. Haar Amerikaanse tegenstander Alison Riske won in drie sets van de Wateringse: 6-0, 6-7, 5-7. In de tweede set had Bertens vijf matchpoints die ze allemaal onbenut liet. Het was Bertens haar eerste finale waar gras als tennisondergrond diende.
Bertens blijft vierde op de wereldranglijst. Door haar finaleplaats loopt ze uit op haar naaste achtervolgers Petra Kvitova en Angelique Kerber.
Zonder problemen trok Bertens de eerste set naar zich toe. Ze stond geen game af en won met 6-0 van de Amerikaanse nummer 61 van de wereld.

Blessure

Aan het begin van de tweede set, bij een 1-0 tussenstand, gleed Bertens uit en moest ze worden behandeld aan een blessure. Die bleek mee te vallen. Ze kreeg vijf matchpoints die ze allemaal niet verzilverde. Bertens moest vervolgens toestaan dat haar tegenstander de tweede set pakte na een tiebreak.
Tijdens een 3-3 stand in de derde set, zorgde regen ervoor dat de wedstrijd moest worden onderbroken. Daarna was Riske de betere op het veld en kreeg ze bij een 5-6 stand matchpoint. Die pakte ze en won daarmee het tennistoernooi. Met de toernooiwinst was ook 34.677 euro gemoeid.  

Roland Garros

Bertens verloor tot aan de finale geen set. In de eerste ronde won ze van de Zweede Johanna Larsson, een ronde later was ze te sterk voor gemeentegenoot Arantxa Rus. In de kwartfinale kwam er wederom een Rus op haar pad. Ze versloeg toen Natalja Vichljantseva. De halve finale werd vervolgens gewonnen van Jelena Rybakina uit Kazachstan.
Bertens won eerder dit jaar wel de toernooien van Madrid en Sint Petersburg. Bij de Grand Slam van Roland Garros moest ze in de tweede ronde geblesseerd opgeven. Komende week speelt de Westlandse geen toernooi.

LEES OOK: