Kiki Bertens maakt indruk en stoomt door in Eastbourne

Kiki Bertens in Rosmalen
Kiki Bertens in Rosmalen © Orange Pictures
WATERINGEN - Kiki Bertens staat in de halve finale van het grastoernooi van Eastbourne. De nummer vier van de wereld uit Wateringen was in drie sets te sterk voor Arina Sabalenka uit Wit-Rusland: 6-4, 3-6, 6-4.
Bertens maakte een sterke indruk, al sloeg ze nog wel te veel dubbele fouten. Sabalenka, de nummer tien van de wereld, knokte voor wat ze waard was, maar kon een mooie inhaalrace in de derde set niet bekronen.
In de eerste set nam Bertens een 3-1 voorsprong en liet ze Sabalenka niet meer langszij komen. In de tweede set kwam ze terug van een 3-0 achterstand, maar moest ze de set alsnog aan haar tegenstandster uit Wit-Rusland laten. Bertens verspeelde in de derde set een 4-1 voorsprong. Bij een stand van 4-4 besliste Bertens de wedstrijd met twee gewonnen games op rij.

'Goed eten en rusten'

'Natuurlijk geven dergelijke statistieken vertrouwen', zei ze. 'Ze is een lastige tegenstander die de ballen keihard slaat. Ik ga nu goed eten en rusten, zodat ik er in de halve finale weer sta.' Bertens stuit vrijdag in halve eindstrijd op Karolina Pliskova. De nummer twee van de wereldranglijst versloeg de Russin Ekaterina Alexandrova: 6-2, 6-0.
Voor de openingsronde was ze vrijgeloot. Ze versloeg in de tweede ronde Joelia Poetintseva uit Kazachstan en bereikte de kwartfinale met een zege op de Duitse Anna-Lena Friedsam. Bertens verloor vorig jaar in Eastbourne in haar eerste partij van de Roemeense Mihaela Buzarnescu. Het Engelse grastoernooi geldt als laatste test voor Wimbledon.

LEES OOK: Arantxa Rus blijft steken in kwalificaties voor Wimbledon