Transfer oud-jeugdspeler ADO Schouten naar Bologna afgerond

Jerdy Schouten in actie namens Excelsior
Jerdy Schouten in actie namens Excelsior © Soccrates Images
DEN HAAG - De transfer van Jerdy Schouten van Excelsior Rotterdam naar Bologna FC is uiteindelijk toch afgerond. Donderdag communiceerde de Italiaanse club dat de overgang van de 22-jarige oud-jeugdspeler van ADO Den Haag in kannen en kruiken was, maar nog dezelfde dag werden alle berichten over de transfer van de middenvelder op de clubsite en social media verwijderd. Uiteindelijk werd de deal vrijdagochtend toch beklonken.
De club uit de Italiaanse Serie A betaalt naar verluidt drie miljoen euro voor Schouten. De middenvelder tekenkt voor vijf jaar. De transfer levert ADO Den Haag ook nog een aardig zakcentje op. In totaal speelde Schouten acht jaar in de jeugd van ADO. Daardoor kan de Haagse club een opleidingsvergoeding van enkele tienduizenden euro's tegemoet zien.
Een andere voormalig ADO-speler, Mike van Duinen, was voorheen de duurste uitgaande transfer van Excelsior. Voor 750.000 euro vertrok de Hagenaar vanuit Rotterdam naar PEC Zwolle.

31 wedstrijden

Ondanks de degradatie van Excelsior kende Schouten zelf een goed seizoen. Hij blonk in verdedigend opzicht uit. Aanvallend kwam hij in 31 competitiewedstrijden tot één doelpunt en twee assists.