Bondscoach Sarina Wiegman krijgt standbeeld: 'Succesvolle trainer en heel inspirerend mens'

Sarina Wiegman
Sarina Wiegman © Orange Pictures
DEN HAAG - De succesvolle bondscoach Sarina Wiegman krijgt als eerste vrouw een beeld in de beeldentuin op de campus van de KNVB in Zeist. De Haagse bondscoach (49), die de Nederlandse voetbalsters vorige week naar WK-zilver leidde, wordt toegevoegd aan de tuin waar al beelden te vinden zijn van Willem van Hanegem, Rinus Michels en Johan Cruijff.
'Sarina is naast een heel succesvolle trainer een heel inspirerend mens', looft directeur vrouwenvoetbal Jan Dirk van der Zee van de KNVB. 'Sarina is niet alleen een inspiratie voor haar speelsters en de staf, maar ook voor de KNVB.'
Wiegman leidde de OranjeLeeuwinnen twee jaar geleden naar hun eerste grote prijs. Ze wonnen het EK in eigen land. Tijdens het voorbije WK bevestigde Oranje die nieuwe status. Alleen Amerika bleek een maatje te groot voor de Nederlandse voetbalsters.

Dennis Bergkamp

Het beeld moet nog gemaakt worden en het is nog niet bekend per wanneer de sculptuur te bewonderen zal zijn op de KNVB-campus. In de beeldentuin staan op dit moment beeltenissen van het Oranje-elftal van de Eeuw, gekozen door Johan Cruijff, met als trainer Rinus Michels. Ook staat er een beeld van Dennis Bergkamp. Hij werd op verzoek van onder andere oud-internationals opgenomen in de KNVB-tuin.

LEES OOK: Sarina Wiegman blijft Leeuwinnen trouw: 'Ik wil heel graag naar de Olympische Spelen'