ADO komt tegen gelijkwaardige tegenstander Kortrijk niet tot scoren

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk
ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk © Soccrates Images
DEN HAAG - Na eerdere overwinningen van ADO Den Haag op diverse amateurclubs heeft de ploeg van Fons Groenendijk vrijdag met 0-0 gelijkgespeeld tegen de Belgische profs van vv Kortrijk. De wedstrijd vond op verzoek van de Belgen achter gesloten deuren plaats op het veld van FC Westhoek in Burgh-Haamstede.
ADO Den Haag trad aan met de wellicht beoogde basisformatie. Robert Zwinkels lijkt daarmee zijn plekje in de goal van ADO te behouden. Lex Immers speelde kort achter de spits Necid, zoals hij dat eerder vorig seizoen ook al deed. Opvallend was de plek op de bank voor Nasser El Khayati. Daaruit zou geconcludeerd kunnen worden dat Groenendijk vast anticipeert op het vertrek van de middenvelder.
ADO kreeg in de eerste helft de beste kans om de score te openen toen Tijmen Goppel de bal vanaf de rechterkant panklaar legde op het hoofd van Lex Immers. Zijn kopbal werd niet gepromoveerd tot een doelpunt. De Hagenaren lieten verdedigend weinig steken vallen, maar konden in aanvallend opzicht ook geen echte potten breken. Ook het inbrengen van Nasser El Khayati voor John Goossens leverde geen doelpunten op. Vanavond speelt ADO nog een oefenwedstrijd, dan is vv RCS de tegenstander.
ADO-aanvoerder Aaron Meijers was tevreden met de uitvoering tegen Kortrijk. 'Het was lekker om weer eens een wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander te spelen. En ik denk dat we verdiend hadden hier te winnen', aldus Meijers.
Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Asmelash, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Immers, Goossens (66' El Khayati), Bakker; Goppel, Necid, Falkenburg