NK atletiek trapt af met verspringen op het Plein

Fabian Florant tijdens Olympische Spelen in 2016
Fabian Florant tijdens Olympische Spelen in 2016 © ANP
DEN HAAG - Met een wedstrijd verspringen op het Plein in Den Haag wordt volgende week het startschot gegeven aan de Nederlandse kampioenschappen atletiek. Vrijdag tot en met zondag strijdt de Nederlandse atletiektop op de andere atletiekdisciplines bij Haag Atletiek. De organisatie wil atletiek 'letterlijk dichtbij' brengen door in het oog springende onderdelen van de atletiek midden in stadscentra uit te voeren.
Verschillende topatleten, onder wie de Haagse hink-stap-springer Fabian Florant, Anouk Vetter, Nadine Broersen en Emma Oosterwegel, gaan op het Plein de strijd met elkaar aan. Dat gebeurt vanaf 16.30 uur.
Bij Haag Atletiek aan de Laan van Poot vervolgt de strijd zich. Op het spel staan tickets voor de WK in Doha, die eind september plaatsvinden. Vrijdag is het aan de sprinters om zich te bewijzen op de 100 meter. Bij de vrouwen verschijnen onder andere Dafne Schippers, Jamile Samuel en Marije van Hunenstijn aan de start. Bij de mannen onder anderen Churandy Martina, Joris van Gool, Taymir Burnet en Christopher Garia.

Discuswerpen en kogelstoten

De finale van het polstokhoogspringen staat vrijdagavond op het programma. Zaterdag is het de beurt aan het discuswerpen, kogelstoten en de 400 meter horden. Zondag sluiten de NK af met 1500 meter sprint, de hordenfinales en een meerkamp met 200 meter sprint.

LEES OOK: NK Atletiek in 2019 en 2020 naar Den Haag