Mohammed Hamdi (35) nieuwe directeur van ADO Den Haag

Mo Hamdi
Mo Hamdi © GroenGeelHart
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft met Hagenaar Mohammed Hamdi (35) tijdens de aandeelhoudersvergadering een nieuwe directeur gekozen. Hij is de opvolger van Mattijs Manders, die sinds 1 juni de nieuwe directeur van de Eredivisie CV is. Henrik-Jan Rinner wordt de financieel directeur van de residentieclub. Hij is sinds 15 juni als interim-directeur in dienst bij ADO.
De naam van Hamdi gonsde al enige tijd rond in het Haagse. Hij zou de gedroomde kandidaat zijn van de Chinese aandeelhouder UVS om de directeursfunctie te bekleden. De raad van commissarissen van de club, onder leiding van Ad Melkert, deelde de voorkeur voor Hamdi niet.
Tijdens de aandeelhoudersvergadering van dinsdag viel de keuze uiteindelijk toch op Hamdi, die eerder al werkzaam was op de commerciele afdeling van ADO. Hamdi gaat de post bekleden van statutair directeur en CEO.

Kees Jansma weer in beeld

Interim-directeur Henrik-Jan Rinner krijgt de functie van statutair directeur en CFO. Frans van Steenis, oud-directeur van de Staatsloterij, is aanstaand gedelegeerd commissaris.
Kees Jansma, die zich eind mei nog beschikbaar had gesteld als interim-directeur, is ook weer in beeld bij de club. Hem is gevraagd om toe te treden als bestuursadviseur.

Directie van Al Jazira

Hamdi heeft de KNVB-opleiding management betaald voetbal afgerond. Vijf jaar geleden werkte de 35-jarige Hagenaar op de commerciële afdeling van ADO. In 2017 maakte hij deel uit van de directie van voetbalclub Al Jazira uit Abu Dhabi.
Ook was Hamdi directeur bij Infront Sports & Media en directeur voetbal bij Lagardere Sports & Media. Bij dat bedrijf was hij verantwoordelijk voor de commerciële belangen van FC Utrecht, Roda JC Kerkrade en NEC Nijmegen.

LEES OOK: Scheidend ADO–directeur Mattijs Manders laat club met een gerust hart achter