'Barney' twijfelt wéér over toekomst: 'Is het niet eerder al mooi geweest?'

Vertwijfeling bij Raymond van Barneveld.
Vertwijfeling bij Raymond van Barneveld. © PDC/Lawrence Lustig
DEN HAAG - Raymond van Barneveld genoot donderdagavond met volle teugen van een wel heel bijzondere dartswedstrijd op de Zwarte Cross, maar 'Barney' sprak na het optreden tegen landgenoot Michael van Gerwen niet voor het eerst zijn twijfels uit over zijn toekomst. 'Is het niet al eerder mooi geweest?', vroeg hij zich hardop af in een interview op NPO Radio 1.
'Ik ben een geboren winnaar, en als je de World Cup mist, een heel slechte Premier League speelt, op het WK slecht speelt en niet naar de Matchplay gaat, wat heeft het dan voor zin om heel graag naar een WK te willen?', zei de Haagse darter, die op de Zwarte Cross verloor van Van Gerwen.
'Het heeft niets met vanavond te maken, maar ik ga me wel serieus beraden hoe nu verder. Ik moet realistisch blijven.'

Eerdere twijfels

Van Barneveld maakte eind vorig jaar bekend dat hij na het WK van eind dit jaar een punt achter zijn loopbaan zal zetten. Maar daar twijfelt de Hagenaar nu dus over. In maart van dit jaar zei hij zelfs per direct te stoppen, nadat hij in Ahoy pijnlijk onderuit ging tegen Van Gerwen. Uiteindelijk kwam hij terug op die beslissing. In februari 2020 staat een groots afscheidsfeest gepland.

LEES OOK: