Leroy Fer keert definitief terug bij Feyenoord

Leroy Fer in actie namens Feyenoord
Leroy Fer in actie namens Feyenoord © Soccrates Images
ZOETERMEER - Leroy Fer heeft zijn handtekening onder een contract voor één jaar gezet bij Feyenoord, met een optie op nog een seizoen. De 29-jarige middenvelder uit Zoetermeer trainde de afgelopen weken al mee met de selectie van trainer Jaap Stam. In eerste instantie om weer fit te worden, maar Fer maakte zo'n goede indruk op Stam dat het nu heeft geleid tot een definitieve terugkeer bij de Rotterdamse club.
'Feyenoord is de club waar ik groot ben geworden', zegt Fer, die woensdag nog een sterke indruk maakte tijdens de 45 minuten die hij meedeed in de oefenwedstrijd tegen Angers (2-2). 'Ik ben de club altijd blijven volgen en bij mijn terugkeer voelde ik ook weer meteen: mijn hart ligt hier. Ik ben heel erg blij om weer terug te zijn.'
De middenvelder uit Zoetermeer werd opgeleid in Rotterdam en speelde tussen 2007 en 2011 meer dan honderd competitieduels voor Feyenoord. Fer maakte daarna een veelbesproken transfer naar FC Twente. Supporters namen het Fer kwalijk dat hij destijds weigerde om zijn contract te verlengen, om zo een overstap naar Enschede af te dwingen.

'Fergeef me'

'Echte clubliefde is Fer te zoeken', stond in die periode op een spandoek in De Kuip. Feyenoord onthulde donderdag de terugkeer van Fer met een filmpje waarin te zien is hoe hij met graffiti een spandoek maakt met daarop de tekst 'Fergeef me'.
Fer degradeerde de afgelopen jaren met Norwich City, Queens Park Rangers en Swansea City uit de Premier League. Deze zomer liep zijn contract bij Swansea af. Fer speelde elf interlands voor het Nederlands elftal, onder meer op het WK van 2014 in Brazilië, waar hij met Oranje brons pakte.

LEES OOK: Oude bekende duikt op bij ADO: Michiel Kramer traint mee