Bertens na nachtwerk naar laatste vier, Rus kansloos onderuit

Arantxa Rus
Arantxa Rus © Orange Pictures
WATERINGEN - Kiki Bertens heeft zich verzekerd van een plek in de halve finales van het WTA-toernooi van Palermo. De als eerste geplaatste Wateringse was op het Italiaanse graveltoernooi in drie sets (6-4 1-6 6-1) de meerdere van de in eigen land spelende Jasmine Paolini, de nummer 142 van de wereld. Daarentegen lukte het Arantxa Rus niet om door te dringen tot de laatste vier van het toernooi. De 28-jarige Westlandse, de nummer 130 van de wereld, was in de kwartfinales kansloos met 6-2 6-1 tegen de Spaanse Paula Badosa.
De partij van Bertens ging pas rond 23.30 uur van start en eindigde ver na middernacht. Zaterdag staat Bertens in de halve eindstrijd tegenover de Spaanse Paula Badosa, die Rus kansloos liet. Bertens kan dit weekend in Palermo haar derde titel van het jaar veroveren. Begin februari won ze in Sint-Petersburg en in mei was ze de sterkste op het grote toernooi van Madrid.
Voor Rus is het dus einde toernooi, waar ze vorige ronde nog wist te verrassen met een zege op de als derde geplaatste Viktoria Kuzmova, maar het niveau van die wedstrijd haalde ze vrijdag niet. De taaie Badosa, die elf plekken hoger staat op de wereldranglijst, had veel terug en benutte na vijf kwartier haar tweede wedstrijdpunt, na een dubbele fout van Rus.