Wout Poels en Bauke Mollema maken deelnemersveld Profronde Westland compleet

Bauke Mollema tijdens de Tour de France dit jaar.
Bauke Mollema tijdens de Tour de France dit jaar. © ANP
WESTLAND - Wout Poels (Team Ineos) en Bauke Mollema (Trek-Segrafredo) zullen donderdag meedoen aan de Profronde Westland. De organisatie meldt zondag de komst van deze twee renners. Daarmee is het deelnemersveld voor compleet, laat organisator Marco Vijverberg aan mediapartner WOS weten.
Poels stond de afgelopen weken zijn kopmannen Egan Bernal en Geraint Thomas bij in de Tour de France. Met succes, want de twee renners eindigen zondagavond op plek 1 en 2 in het eindklassement. Mollema ging deze Ronde van Frankrijk voor een etappeoverwinning, maar slaagde daar niet in. Wel reed hij een sterke Giro d'Italia in mei, daarin eindigde hij als vijfde.
Vijverberg hoopte nog Niki Terpstra te kunnen strikken. De Noord-Hollander moest de Tour eerder verlaten na een valpartij. De renner van Direct Energie komt echter niet.

Zes Tourrenners

De Profronde Westland heeft zes Tourrenners kunnen strikken, naast Poels en Mollema zijn dat Dylan van Baarle (Ineos), Koen de Kort (Trek) en Dylan Groenewegen en Steven Kruijswijk (beiden Jumbo-Visma). Zij gaan samen met Tom Leezer, Fabio Jakobsen, Ramon Sinkeldam en Lennard Hofstede ook strijden om de zogenoemde Sprint Cup, voorafgaand aan het criterium.

LEES OOK: Dylan van Baarle beleeft in Tour de France 'meest bizarre etappe ooit'