Rode lantaarn in Tour de France gaat naar Sebastian Langeveld

© ANP
LISSE - Sebastian Langeveld uit Lisse sloot de Ronde van Frankrijk zondag af als 155ste en laatste. Daarmee werd de renner van Education First de zevende Nederlander die als zogenoemde rodelantaarndrager in Parijs aankwam. De vorige keer dat een renner uit Nederland de laatste plaats bezette was in 1994, toen ging het om John Talen.
De andere Nederlanders die de Tour als laatste beëindigden waren Rob Harmeling (1991), Mathieu Hermans (1987 en 1989), Aad van den Hoek (1976), Frits Hoogerheide (1970) en Janus Hellemons (1938). Vorig jaar eindigde de Amerikaan Lawson Craddock als laatste.
De Zoetermeerse Dylan van Baarle - die afgelopen vrijdag tijdens deze editie van de Tour de France zijn meest bizarre etappe ooit meemaakte - eindigde op de 46ste plaats in het klassement. De in Gouda opgegroeide Koen de Kort sluit als 125ste af in de ranking.

Gebroken hand

De Alphense Amerikaan Tejay van Garderen haalde Parijs niet. De renner van Education First kwam in de zevende etappe ten val en brak daarbij zijn linkerhand.

LEES OOK: Wout Poels en Bauke Mollema maken deelnemersveld Profronde Westland compleet