Dylan en Dylan gaan voor eigen succes in BinckBank Tour

Dylan van Baarle en Dylan Groenenwegen op het podium van de Profronde Westland
Dylan van Baarle en Dylan Groenenwegen op het podium van de Profronde Westland © Omroep West
DEN HAAG - Tal van topsprinters en klassiekerspecialisten beginnen maandag aan de BinckBank Tour, een zevendaagse wielerronde waarin volgende week zaterdag een tijdrit door Den Haag wordt gereden. Dylan van Baarle uit Zoetermeer geldt als een kanshebber voor de overwinning in het eindklassement, landgenoot Dylan Groenewegen mikt op succes in de massasprints.
Met veel gerenommeerde renners gaat de BinckBank Tour aanstaande maandag in Vlaanderen van start. De wielerronde wordt in Beveren geopend met een vlakke rit over 167 kilometer naar Hulst. In die laatste plaats presenteerde de organisatie van de rittenkoers uit de WorldTour door Nederland en België woensdag het deelnemersveld.
Zo staat Education First met de Italiaan Alberto Bettiol aan de start, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen, en heeft Deceuninck - Quick-Step gekozen voor de Belg Philippe Gilbert, de Luxemburger Bob Jungels en Zdenek Stybar. Laatstgenoemde Tsjech won de koers, toen nog onder de naam Eneco Tour, in 2013. Andere klassieke renners die in Beveren opstappen zijn de Belgen Oliver Naesen en Greg Van Avermaet.

Mike Teunissen

Dylan Groenewegen zal zich namens Jumbo-Visma samen met Mike Teunissen, die vorige maand als eerste Nederlander sinds 1989 de gele trui droeg in de Tour de France, richten op de massasprints. Daarbij kan de Colombiaan Álvaro Hodeg als een voorname concurrent worden beschouwd. Dat geldt ook voor de Fransman Arnaud Démare en de Ier Sam Bennett.
Bij Ineos mag de Zoetermeerse renner Dylan van Baarle voor zijn eigen kans gaan in het klassement. Tim Wellens (Lotto-Soudal) mikt op zijn derde eindzege na overwinningen in 2014 en 2015. Ook Roompot-Charles heeft met Lars Boom een oud-winnaar in de gelederen.

Individuele tijdrit

De Binckbank Tour kent op de voorlaatste dag een individuele tijdrit in Den Haag. Op zondag 18 augustus eindigt de laatste etappe in Geraardsbergen.

LEES OOK: Steven Kruijswijk pakt na Tour-podium overwinning in Profronde Westland