Bilal Ould-Chikh tekent voor twee jaar bij ADO Den Haag

Bilal Ould-Chikh
Bilal Ould-Chikh © ADO Den Haag
DEN HAAG - De proefperiode van Bilal Ould-Chikh bij ADO Den Haag is van beide kanten goed bevallen. De 22-jarige aanvaller is woensdag medisch gekeurd en heeft zich voor twee jaar verbonden aan de Haagse eredivisieclub. Donderdag tekent hij zijn contract.
Afgelopen zondag liet ADO-trainer Fons Groenendijk al weten gecharmeerd van Ould-Chikh te zijn. Ook technisch manager Jeffrey van As is enthousiast over de vleugelspeler, die volgens hem over 'een flink portie talent beschikt'.
'En dat heeft hij tijdens zijn proefperiode ook laten zien. Wegens verschillende redenen is het er allemaal nog niet uitgekomen bij Bilal. Maar wij zijn ervan overtuigd dat hij bij ons volledig tot bloei kan komen en van waarde kan zijn', aldus Van As.

FC Twente en Benfica

Ould-Chikh brak op 16-jarige leeftijd door bij FC Twente en werd daarna opgepikt door de Portugese topclub Benfica. Daar bleef een doorbraak uit. Voordat hij op proef kwam bij ADO, trainde hij ook een tijdje mee met Vitesse, waar hij uiteindelijk zonder contract weer kon vertrekken.
De komst van Ould-Chikh geeft Groenendijk weer wat meer mogelijkheden in de voorhoede. Na het vertrek van Sheraldo Becker, Melvyn Lorenzen, Ricardo Kishna en eerder al Yuning Zhang zijn de aanvallende opties flink geslonken.

LEES OOK: ADO-supporters gaan wéér knuffels gooien; eerste ladingen stromen binnen