Gemeente en ADO staan open voor wedstrijden AZ in Den Haag

Cars Jeans Stadion
Cars Jeans Stadion © SoccratesImages.com
DEN HAAG - ADO Den Haag en de gemeente Den Haag staan ervoor open om in ieder geval twee wedstrijden van AZ in het Cars Jeans Stadion te laten spelen. Dit omdat afgelopen zaterdag een gedeelte van het dak van het AZ-stadion instortte. De residentieclub heeft de Alkmaarders een aanbieding gedaan. Hoeveel geld er mee gemoeid is, is onbekend. De veiligheidsdriehoeken van Den Haag en Alkmaar en de UEFA moeten nog formeel toestemming geven voor het spelen van de wedstrijden in het Haagse stadion.

Update: ADO bevestigt: stadion utigeleend aan AZ

'Het is niet zomaar een plukje supporters overzetten', zegt Ronald van der Geer, woordvoerder van ADO. 'Het gaat ook om hospitality, veiligheid, logistiek en de UEFA moet het goedkeuren. Er komt heel wat bij kijken.' Ook de gemeente Den Haag is bereid om de club uit Noord-Holland te ontvangen. Een woordvoerder van de burgemeester zegt: 'Den Haag staat er welwillend tegenover. We helpen graag een club in nood.'
Marcel van der Holst, manager veiligheid van ADO, laat weten dat als de Alkmaarse club in Den Haag komt spelen, de supporters met bussen zullen komen. Ook meldt hij dat het schoonmaakbedrijf het stadion in de nacht van zaterdag op zondag moet schoonmaken, omdat ADO zaterdagavond thuis tegen Sparta speelt en AZ zondagmiddag moet aantreden tegen FC Groningen.

Politie-inzet

Natuurlijk is er politie-inzet nodig bij de Europese wedstrijd tegen FC Marioepol komende donderdag en bij de competitiewedstrijd tegen FC Groningen van zondag. 'Die capaciteit is er', weet de woordvoerder.
'Een logistiek voordeel van het ADO-stadion is dat het dichtbij de A4 ligt', zegt Van der Geer. 'En dat het Cars Jeans Stadion veel parkeerplaatsen heeft.' Wel speelt AZ zelf op gras en ADO op kunstgras, evenals Sparta. FC Utrecht heeft een veld met natuurgras. Naar verwachting wordt vandaag het besluit genomen waar de wedstrijden gespeeld gaan worden. Naast de Haagse voetbaltempel zijn ook de stadions van Sparta en FC Utrecht nog in de race om de wedstrijden te faciliteren. 

LEES OOK: Tom Beugelsdijk: 'Nieuwsgierig wat er bij ADO gaat gebeuren voor 31 augustus'