Deze wegen in Den Haag gaan dicht voor de BinckBank Tour

Rob Discart (koersdirecteur Binck Bank Tour), Richard de Mos (wethouder Den Haag), Michael Boogerd (oud-profwielrenner)
BinckBank Tour komt naar Den Haag. Rob Discart (koersdirecteur), Richard de Mos (wethouder Den Haag), Michael Boogerd (oud-profwielrenner) © Omroep West
DEN HAAG - Een deel van Den Haag is zaterdagmiddag in de ban van de Binck Bank Tour, één van de grootste wielerwedstrijden in de Benelux. In de Hofstad staat een individuele tijdrit van 8,4 kilometer op het programma. De gemeente raadt aan op de fiets of met het openbaar vervoer naar Den Haag te komen vanwege wegafsluitingen.
De start is rond 13.35 uur op de Bezuidenhoutseweg, waarna de laatste renner naar verwachting vóór 17.00 uur finisht bij het Malieveld. Tijdens de tijdrit is het parcours, waarvan een deel op de omleidingsroute voor de afgesloten Koningstunnel ligt, volledig afgesloten voor verkeer.
Het parcours loopt van de Bezuidenhoutseweg naar de Laan van NOI en de Benoordenhoutseweg. Na het keerpunt rijden de renners vervolgens terug over de Benoordenhoutseweg, de Laan van NOI en de Boslaan, om uiteindelijk te finishen op de Boorlaan bij het Malieveld.

Op loopafstand van station

Afgeraden wordt om 's middags met de auto naar Den Haag te komen. Fietsers kunnen hun tweewieler veilig parkeren in één van de stallingen bij station Den Haag Centraal. Voor ov-reizigers geldt: zowel het parcours als de start en finish liggen op loopafstand van het station.

Wegafsluitingen

  • Het Malieveld is al vanaf vrijdag afgesloten in verband met de opbouw van het parcours.
  • Het startgebied aan de Bezuidenhoutseweg gaat zaterdag vanaf 6.00 uur dicht (van kruising Rijnstraat en Prins Clauslaan) voor het opbouwen van de start.
  • Het volledige parcours wordt zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur afgesloten.
  • De reguliere omleidingsroute voor de Koningstunnel (naar Nieuw Babylon en het Bernardviaduct via de Zwarteweg) is tijdelijk niet bereikbaar.

Omleidingsroutes

  • Wassenaar - Den Haag: Volg de omleidingsborden richting Benoordenhoutseweg. De route vanuit Wassenaar loopt via de N440 richting Scheveningen. Volg deze weg richting de Oude Waalsdorperweg. Bij de stoplichten linksaf de Van Alkemadelaan in. Volg verder de weg tot de kruising met de N44 en sla daar rechtsaf de Benoordenhoutseweg op.
  • Den Haag - Wassenaar: Volg vanaf Den Haag Centrum (Raamweg) de omleidingsborden richting Wassenaar. Sla op de Benoordenhoutseweg linksaf de Van Alkemadelaan op. Rijd verder tot de kruising met de N440. Sla hier rechtsaf de N440 op en neem daar afslag via de Zijdeweg richting Wassenaar.
  • Den Haag Centrum - Binckhorst: Sla vanaf de Raamweg linksaf naar de Zuid-Hollandlaan. Vervolgens rechtsaf de Utrechtsebaan op. Volg de weg tot afslag Nootdorp. Ga bij afslag Nootdorp linksaf en volg de weg op de rotonde terug naar de A12 richting Den Haag. Neem op de A12 neem de afslag 4 Voorburg.
  • Den Haag Centrum (Raamweg) - Centraal Station Den Haag (Kiss & Ride): Volg de omleidingsborden richting CS. Volg de Koningskade rechtdoor. Sla rechtsaf met de kruising Prinsessegracht en direct weer linksaf de Prinsessegracht in. Sla bij de Bezuidenhoutseweg linksaf voor het Centraal Station Den Haag (kiss en ride).

LEES OOK: