ZZ Leiden breidt selectie uit met Kroaat Drago Pašalic

Mohammed Kherrazi van ZZ Leiden (links) in duel met Drago Pasalic van Donar (rechts)
Mohammed Kherrazi van ZZ Leiden (links) in duel met Drago Pasalic van Donar (rechts) © Orange Pictures
LEIDEN - Basketbalclub ZZ Leiden heeft Drago Pašalic voor één seizoen aan de gelederen toegevoegd. De Kroatische center speelde vorig jaar voor Donar Groningen, maar kreeg daar geen contractverlenging. De 35-jaar oude en 2.08 meter lange speler kwam sinds 2016 uit voor de ploeg uit het noorden.
'We zijn blij dat we met Drago een speler hebben kunnen contracteren met uitgebreide internationale ervaring', zegt ZZ-coach Rolf Franke. Pašalic speelde in het begin van zijn carrière enkele interlands voor Kroatië.
Afgelopen seizoen speelde Pašalic ook nog achttien Europese wedstrijden waarin hij gemiddeld achttien minuten speeltijd kreeg. In de reguliere competitie kwam Pašalic in 32 wedstrijden tot gemiddeld 17 punten. Daarin was de Kroaat goed voor 8.1 punten en 4.2 rebounds.

Afscheid Mohamed Kherrazi

ZZ Leiden trekt de Kroaat aan in dezelfde week dat het afscheid neemt van Mohamed Kherrazi. De Nederlander vertrekt naar het Zwolse Landstede. Kherrazi speelde acht seizoenen lang voor de ploeg uit de Sleutelstad. In dienst van ZZ werd hij drie keer uitgeroepen tot beste verdediger van de Dutch Basketball League.

LEES OOK: ZZ Leiden en 'succescoach' Rolf Franke gaan langer met elkaar door