Drie op een rij voor Sam Bennett in BinckBank Tour

Sam Bennett
Sam Bennett © ANP
DEN HAAG - Sam Bennett heeft voor de derde dag op een rij een etappe gewonnen in de BinckBank Tour, die zaterdag Den Haag aandoet. De Ier van Bora-hansgrohe kwam woensdag net iets eerder over de finish dan Dylan Groenewegen. De fotofinish moest uitsluitsel geven en daaruit bleek dat de fiets van Bennett een paar millimeter eerder over de meet kwam. Achter Bennett en Groenewegen werd de Belg Jasper Philipsen derde.
Bennett is de eerste renner ooit die drie etappes achter elkaar heeft gewonnen in de BinckBank Tour, die tot en met zondag duurt en waarin zaterdag een tijdrit door Den Haag wordt gereden. Achter Bennett en Groenewegen werd de Belg Jasper Philipsen derde. Groenewegen werd maandag zevende en dinsdag eindigde de sprinter van Jumbo-Visma als derde.
Jan-Willem van Schip ontsnapte vroeg met nog drie andere renners, maar het liep toch uit op een massasprint. Daarin leek Groenewegen eindelijk weer eens succes te hebben, maar hij werd na een kleine voorsprong toch nog ingehaald na een uiterste inspanning van de klassementsleider.

Bjorg Lambrecht

Etappe drie stond voor een belangrijk deel in het teken van de vorige week overleden wielrenner Bjorg Lambrecht. Aan de start in Aalter namen de renners een minuut stilte in acht voordat ze begonnen aan de rit over ruim 166 kilometer.
Ploeggenoten van de Lotto Soudal-renner stelden zich aan de start met gebogen hoofden voor het peloton in een rij op. De rit kwam ook langs Knesselare, waar dinsdag een emotionele afscheidsdienst voor Lambrecht werd gehouden.

LEES OOK: Sam Bennett wint ook tweede etappe BinckBank Tour