Tim Wellens grijpt de macht in BinckBank Tour

Tim Wellens
Tim Wellens © Orange Pictures
DEN HAAG - Twee dagen voor de tijdrit door Den Haag heeft wielrenner Tim Wellens de macht gegrepen in de BinckBank Tour. De Belg van Lotto-Soudal won de enerverende vierde etappe met start en finish in het Belgische Houffalize. In de korte etappe van 96,2 kilometer door de Ardennen bleef hij Marc Hirschi van Sunweb nipt voor.
Laurens De Plus van Jumbo-Visma eindigde als derde. Door de bonificatieseconden neemt Wellens ook de leiderstrui over van de Ierse sprinter Sam Bennett. In de laatste van drie lokale ronden van dertig kilometer gingen de Belgen Wellens en De Plus er met de Zwitser Hirschi ervandoor.
Zij kregen gezelschap van de Spanjaard Ivan Garcia Cortina, maar die moest het trio bij een tussentijdse versnelling weer laten gaan. De drie renners hielden een voorsprong van een halve minuut op de achtervolgers. Hirschi leek de sprint bergop te gaan winnen, maar Wellens kwam er in de laatste meters toch voorbij.

Vierde etappezege

Voor de Belg is het de vierde etappezege in de etappekoers door Nederland en België. Hij won het eindklassement ook al in 2014 en 2015. Wellens boekte zijn vijfde zege van het seizoen.
De BinckBank Tour gaat vrijdag verder met een vlakke rit van Riemst naar Venray. Na de individuele tijdrit zaterdag in Den Haag volgt zondag de slotetappe naar Geraardsbergen. Wellens heeft in het klassement vier seconden voorsprong op Hirschi en veertien seconden op De Plus. Mike Teunissen staat vijfde op 38 seconden.