Kiki Bertens zakt naar zevende plaats op wereldranglijst

Kiki Bertens in actie
Kiki Bertens in actie © Orange Pictures
WATERINGEN - Tennisster Kiki Bertens is gezakt naar de zevende plaats op de wereldranglijst. Door haar vroege uitschakeling bij het toernooi van Cincinnati moet de Wateringse twee plaatsen inleveren.
Bertens verloor afgelopen week in de tweede ronde van het sterkbezette toernooi in de Verenigde Staten. Omdat de Wateringse een jaar eerder het toernooi had gewonnen verloor ze 795 punten voor de wereldranglijst. Hierdoor staat ze nu enkele punten achter Elina Svitolina en Petra Kvitova, de nieuwe nummers vijf en zes van de wereld.
Komende week speelt Bertens geen toernooi en bereidt ze zich voor op de US Open. Het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar begint volgende week maandag. Vorig jaar werd Nederlands beste tennisster in New York in de derde ronde uitgeschakeld. Hierdoor liggen hier kansen voor Bertens om de vorige week verloren punten weer terug te winnen.

Haase

Bij de mannen blijft Robin Haase wegzakken op de wereldranglijst. De Hagenaar kan zijn goede prestaties van vorige zomer niet herhalen en verloor deze week 31 plaatsen. Haase is nog wel de beste Nederlander, maar staat inmiddels op de 154e plaats.