Dorpsderby Katwijk - Quick Boys vervroegd naar 12.30 uur

Quick Boys-supporters vieren de promotie naar de Tweede Divisie
Quick Boys-supporters vieren de promotie naar de Tweede Divisie © Orange Pictures
KATWIJK - De wedstrijd tussen Katwijk en Quick Boys van 21 september is verplaatst van 15.30 uur naar 12.30 uur. De gemeente Katwijk zegt dat de wedstrijd is verplaatst omdat ze met een vroeger tijdstip minder verstoringen van de openbare orde verwacht.
De gemeente vervolgt in een verklaring: 'De wedstrijd is gezien de spanningen en rivaliteit uit het verleden geclassificeerd als een risicowedstrijd. Om die reden is de wedstrijd in gezamenlijk overleg tussen clubs, politie en gemeente verplaatst naar 12:30 uur.'
In maart gingen supportersgroepen van beide clubs nog met elkaar op de vuist na een thuiswedstrijd van Katwijk. De Oranjehemden hadden op het eigen Sportpark de Krom een wedstrijd gespeeld tegen Rijnsburgse Boys, terwijl Quick Boys-supporters terugkwamen van een wedstrijd tegen Eemdijk. Er viel bij die schermutselingen één gewonde.

Live op Radio West

De Katwijkse derby staat voor het eerst sinds het seizoen 2014/2015 op het programma. Op 21 september is de heenwedstrijd, op 4 april wordt de dorpsclash afgewerkt op Nieuw Zuid.
Beide ploegen beginnen komend weekend aan de competitie. Quick Boys mag zich opmaken voor de derby in eigen huis tegen Noordwijk. Katwijk hoeft niet ver te reizen en speelt bij Scheveningen. Beide wedstrijden zijn te volgen via Radio West (89.3 fm).