Actie van ADO-fans te succesvol: 'Te veel knuffels om in De Kuip te gooien'

DEN HAAG - De inzamelingsactie van ADO Den Haag-supporters voor een knuffelactie in De Kuip is een groot succes geworden. Te groot zelfs, want naar schatting zijn er meer dan 10.000 knuffels binnengekomen. Dat zijn er volgens de initiatiefnemers te veel om op zondag 15 september in het Feyenoord-stadion van de tribune af te gooien.
'De kinderen zouden bedolven worden en het grootste deel van de knuffels zou in de verbrandingsoven belanden, wat natuurlijk zonde zou zijn', laten de initiatiefnemers weten. Zij beloven desondanks dat er, evenals in 2016, tijdens de wedstrijd Feyenoord - ADO 'een prachtige knuffelregen' in De Kuip gaat komen.
Marc Weterings noemt het namens de initiatiefnemers 'overweldigend' dat er zo veel knuffels zijn binnengekomen. 'We hoopten een paar honderd knuffels te verzamelen. Maar ze stromen binnen uit het hele land. Veel uit onze omgeving, maar ook zelfs uit Amerika.'

Nieuwe actie bedacht

Als oplossing voor het overschot hebben ADO-supportersgroepen FCDH, Haagsche Bluf en Fansupport de actie 'adopteer een knuffelbeer voor 1 euro' bedacht. Het doel daarvan is zoveel geld geld ophalen voor het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Ook worden er gesponsorde knuffels aan andere goede kinderdoelen gegeven.
De drie supportersgroepen zullen ervoor zorgen dat de knuffels op hun nieuwe bestemming terechtkomen.
Elke beer vertegenwoordigt een waarde van 1 euro. Wil je bijvoorbeeld tien beren adopteren maak dan 10 euro over naar rekeningnummer: NL86 INGB 0007 7185 08 t.n.v. Supportersvereniging Haagsche Bluf o.v.v. Adopteer een knuffelbeer!

LEES OOK: Knuffelactie ADO-supporters: Ed gaat voor 47.000 knuffels