Robin Haase strandt al in eerste ronde US Open

Robin Haase
Robin Haase © Orange Pictures
DEN HAAG - De US Open heeft voor Robin Haase niet lang geduurd. De Haagse tennisser verloor in de eerste ronde van de Argentijnse Diego Schwartzman. De als twintigste geplaatste Argentijn bleek een maatje te groot: 3-6, 6-7 en 0-6.
Schwartzman brak Haase twee keer om de eerste set te pakken. In de tweede set nam de 32-jarige Hagenaar een break voorsprong, maar leverde die meteen weer in. Haase knokte zich terug van een break achterstand en dwong alsnog een tiebreak af. Daarin pakte de Argentijn met een goede return op 7-6 alsnog de winst.
Het verzet van Haase was daarna gebroken. Hij leverde meteen twee keer zijn opslag in en zag Schwartzman snel uitlopen naar 4-0. Met een lange game op de service van Haase kwam de Argentijn op 5-0 en serveerde de partij vervolgens zonder fouten uit. Voor Haase was dit pas zijn eerste nederlaag tegen Schwartzman in zes duels.

Kiki Bertens wel door

Haase kwam bij de US Open nooit verder dan de tweede ronde. Vorig jaar vloog Haase er in de tweede ronde van de US Open uit tegen de Belg David Goffin.
De Wateringse tennister Kiki Bertens slaagde er wel in om de tweede ronde van de US Open te halen. Bertens was in twee sets te sterk voor de Spaanse Paula Bodesa.

LEES OOK: Robin Haase geen lid meer van spelersraad mannentennis