Uitvaart in ADO Den Haag-stijl: speciaal strooiveld en rouwkamer op begraafplaats

Het ADO Den Haag-strooiveld op de begraafplaats
Het ADO Den Haag-strooiveld op de begraafplaats © Yarden
DEN HAAG - Op begraafplaats Nieuw Eykenduynen in Den Haag is het ADO Den Haag-strooiveld geopend. Het veld is voorzien van stadionstoeltjes en een speciaal ontworpen kunstwerk met de afbeelding van de bekende Haagse ooievaar. Het kunstwerk werd onthuld door clubicoon Lex Schoenmaker en Hans Leicher, adjunct-directeur van uitvaartorganisatie Yarden.
Het speciaal ingerichte strooiveld maakt het voor nabestaanden van ADO-fans mogelijk om de as van de overleden dierbare uit te strooien en hun dierbare te herdenken in een omgeving die het vertrouwde ADO Den Haag-gevoel uitstraalt. Dit najaar zal ook een speciale ADO Den Haag-rouwkamer beschikbaar worden gesteld op de begraafplaats.
'Voor velen is ADO Den Haag niet alleen een voetbalclub, maar een deel van hun leven', zegt Remco van der Veen, manager Commerciële Zaken van ADO. 'De gedeelde passie en liefde voor de club zijn het kloppende hart voor de beleving van het voetbal.' Het strooiveld is volgens Van der Veen een eerbetoon aan de overleden supporters.

Sport en emotie

De adjunct-directeur van Yarden ziet bij veel begrafenissen dat nabestaanden van voetbalfans al vlaggen en sjaals van de voetbalclub rondom de kist neerleggen. 'Afscheid en emotie gaan net als sport en emotie vaak samen. Daarom willen we zo'n afscheid voor iedereen mogelijk maken.'

LEES OOK: Overleden 'ADO-supporter van de eeuw' herdacht in stadion