Topveulens onder de hamer in Delft

Dit veulen komt niet in het verhaal voor | Foto ter illustratie: PXHere
Dit veulen komt niet in het verhaal voor | Foto ter illustratie: PXHere
DELFT - Een primeur in Zuid-Holland: op manege De Prinsenstad in Delft is komende zondag een internationale veulenveiling. Meer dan tachtig dressuur- en springveulens gaan onder de hamer, waaronder kinderen van de bekende dressuurhengsten Totilas en Vivaldi.
De veulens zijn 'gescout' door vijf paardenkenners van het Excellent Dressage Sales (EDS). Zij zoeken wereldwijd naar toppaarden en hebben in het verleden al eens paarden gevonden voor topruiters als Anky van Grunsven, Edward Gal, Tineke Bartels, Imke Schellekens-Bartels en Ulla Salzgeber. Gal was in 2009 en 2010 zeer succesvol met de hengst Totilas. De hengst werd uiteindelijk voor naar verluidt 15 miljoen euro verkocht.
De veiling in Delft wordt zondagmiddag geleid door een internationale veilingmeester. Kopers kunnen vanaf de tribune op de veulens bieden. Dat kan op de traditionele manier, door handopsteken. Maar ook online kunnen ze een bod uitbrengen. De veulens staan voorafgaand aan de veiling op stal en daar kunnen ze door publiek en potentiële kopers bewonderd worden.