Kiki Bertens evenaart haar beste prestatie op US Open

Kiki Bertens in actie op de US Open 2019
Kiki Bertens in actie op de US Open 2019 © ANP
WATERINGEN - Kiki Bertens heeft haar beste prestatie op de US Open geëvenaard. De 27-jarige tennisster uit Wateringen plaatste zich donderdagnacht (Nederlandse tijd) voor de derde ronde op het laatste Grand Slam-toernooi van dit jaar. Ze was in twee sets en iets meer dan anderhalf uur te sterk voor Anatasija Pavljoetsjenkova (28) uit Rusland, 45ste op de wereldranglijst: 7-5, 6-4.
Daarmee nam ze revanche voor haar nederlaag tegen diezelfde speelster op de Australian Open, 'Ik ben allereerst natuurlijk superblij dat ik heb gewonnen. Het was niet zo'n goede wedstrijd, maar dat is wat telt. Op naar de derde ronde', reageert Bertens tegenover Eurosport.
Met haar overwinning herhaalde de huidige nummer zeven van de wereld haar prestatie van vorig jaar, toen Bertens in de derde ronde werd uitgeschakeld op het Amerikaanse hardcourt. Haar volgende tegenstander is de Duitse Julia Görges. Zij rekende in twee sets af met de Amerikaanse Francesco Di Lorenzo (7-5, 6-0).

'Een goede vriendin'

Bertens kijkt uit naar haar clash met de 30-jarige mondiale nummer dertig. 'Het wordt weer heel erg agressief tennis. Zij serveert heel erg goed, dus ik zal zoveel mogelijk ballen terug moeten brengen. Ze is een goede vriendin van mij, dus ik denk dat het een mooie wedstrijd wordt.'

LEES OOK: Kiki Bertens wint eerste wedstrijd op US Open en treft Russin in tweede ronde